Gavepapir er restavfall, og FIAS deler ut en ekstra sekk før jul som kan brukes til julepapiret. Sammen med julesekken får du også neste års Miljøkalender. 

FIAS minner om at innsamling av avfall kan bli avlyst ved streng kulde, glatte veier eller andre forhold som medfører vanskelige kjøreforhold. Henting blir da utsatt til neste ordinære hentedag.

Husk å rydde snø oppå og rundt dunker og containere når det er planlagt tømming. 

I nyhetsbrevet fra FIAS Proff kan du lese om hvordan FIAS jobber for å avdekke farlig avfall på branntomter og i forurenset grunn.  

Nyhetsbrev fra FIAS Proff

FIAS samarbeider med Fretex og tar imot alle typer tekstiler, bare det er rent og tørt. Klær som kan brukes på nytt gis bort eller selges, mens fillete tøy og andre tekstiler gjenvinnes til f.eks. pussefiller, isolasjon eller støymatter. 

I høstens utgave av FIAS-posten kan du lese om hvordan auksjon gir nytt liv til gamle ting, og om festivaler som har miljøfokus. 

Visste du også at skoler og barnehager i Fjellregionen kan få gratis undervisningsmateriell? 

Les hele FIAS-posten nr. 2/2017 her. 

Fra 1.oktober kan du levere fritidsbåter inntil 15 fot (ca. 5 meter) gratis til FIAS. I tillegg får du refundert tusen kroner fra Miljødirektoratet, når du kan dokumentere at båten er levert til godkjent mottak. Ordningen gjelder ikke båter med innebygd motor, men kano og kajakk er inkludert i ordningen. 

Lørdag 23.september arrangerte Røros kommune klimadag, for å sette fokus på arbeidet med ny klima- og energiplan. FIAS arrangerte gjenbruksverksted, og både barn og voksne lagde lykter, lommebøker og fuglebrett av melkekartonger, glass og bokser. Noen tok seg også tid til å svare på quiz, og teste sine kunnskaper om kildesortering. 

Les mer, så får du vite svarene på quiz'en, og hvem som er den heldige vinner av et nettbrett. 

Haldis Stenvold på Røros vant 10.000 kroner i det nasjonale kartonglotteriet nå i september. Etter å ha brettet og stappet kartong i alle de år det har vært mulig, er hun svært glad for at hun ble trukket ut som vinner. Arve Fossen overleverte premien på vegne av FIAS

Vil du også være med i kartonglotteriet? Skriv navn og telefonnummer på kartongkubben, og lever den på et returpunkt eller en gjenvinningsstasjon. 

Les mer om kartonglotteriet her

FIAS har 11 betjente gjenvinningsstasjoner i Fjellregionen, og der kan du levere alle typer avfall. Jo mer du sorterer, jo billigere blir det.

Nytt i år er at vi tar imot alle typer tekstiler, også det som er fillete. Bøker, filmer og musikk kan også leveres gratis. På Røros, Tynset og Koppang har vi bruktbutikk, så kanskje finner du noe å ta med hjem også? 

Velkommen skal du være.