Nå kan du søke om støtte til gode miljøtiltak i Fjellregionen. Søknadsfrist 30.april.

Riving av ambulansestasjonen i Rendalen ble et svært vellykket prosjekt, takket være godt forarbeid og dyktig entreprenør Les mer om dette i nyhetsbrevet fra FIAS Proff. 

Les nyhetsbrevet her

Vil du også ha nyhetsbrev på e-post? Registrert deg nederst på siden.

FIAS har egne ruter for innsamling av bølgepapp, kartong og makulering for bedrifter. Nå er hentedatoene for 2017 klare. 

Legg merke til at hentedag for bølgepapp endres fra mandag til torsdag for kunder på rute 5, i Alvdal, Tynset og på Kvikne. 

Myndighetene har bestemt at alle virksomheter som leverer farlig avfall, skal deklarere dette elektronisk. Fristen for å ta i bruk ny løsning var 1.mai 2016. Du kan deklarere selv, eller gi FIAS fullmakt til å deklarere for deg. Men du må uansett registrere din bedrift på www.avfallsdeklarering.no

Fra 1.april 2017 innfører FIAS gebyr på kr. 500,- for å ta imot farlig avfall fra bedrifter som ikke har tatt i bruk eDeklarering. 

Les mer om farlig avfall og eDeklarering her. 

De siste 20 årene har avfallsmengden fra norske husholdninger fordoblet seg. Nå skal hele Norge på en kollektiv slankekur: Restavfallet skal slankes. 

Når du får FIAS-posten i postkassa, kan du lese mer om det grønne skiftet og sirkulær økonomi, og satsingen på grønne jobber i Innlandet og Fjellregionen.

Du kan også laste ned og lese FIAS-posten her: 

pdfLes FIAS-posten nr. 2/2016 her;

I det siste nyhetsbrevet FIAS har sendt ut til hytteabonnenter kan du se noen av resultatene fra årets brukerundersøkelse blant hyttefolk.

Les hele nyhetsbrevet

Meld deg på og motta nyhetsbrev du også - se nederst på siden. 

Det er skolestart, og da er det kjekt å vite at både skoler og barnehager i Fjellregionen kan bestille gratis undervisningsmateriell på www.miljøskole.no

Se f.eks. film om hva som skjer med flasker og bokser som pantes: http://xn--miljskole-o8a.no/video/pantelandet/

Sekker til restavfall, papir og plastemballasje ble utlevert til boligen i mai. Dersom du ikke har fått sekker, eller antall sekker er feil i forhold til ditt abonnement, ta kontakt med FIAS. Hvis du er leietaker, ta kontakt med huseier. 

For de som har bestilt dunk, er utlevering nå avsluttet. Etterbestillinger utover høsten deles ut før jul.  

Abonnenter på Røros og Stor-Elvdal bes ta kontakt med egen kommune dersom de ikke har fått sekker eller dunk som bestilt. 

FIAS gratulerer Per K. Sand fra Røros med premien på 10.000 kroner i kartonglotteriet. Bli med du også!