FIAS har 11 betjente gjenvinningsstasjoner i Fjellregionen, og der kan du levere alle typer avfall. Jo mer du sorterer, jo billigere blir det.

Nytt i år er at vi tar imot alle typer tekstiler, også det som er fillete. Bøker, filmer og musikk kan også leveres gratis. På Røros, Tynset og Koppang har vi bruktbutikk, så kanskje finner du noe å ta med hjem også? 

Velkommen skal du være. 

Har du ikke fått nyhetsbrevet vi sender til hytteabonnenter? Legg inn e-post adressen din nederst på siden, så får du også informasjon på e-post. 

Les nyhetsbrevet her

Søndag kveld brant det i restavfallshallen til FIAS på Eid i Tolga kommune. Forbipasserende oppdaget og varslet om røykutvikling, og brannvesenet kom raskt til stedet. Brannen har gitt skade på plasthallen, men drift går tilnærmet som normalt mandag 12.juni, og brannen får ingen konsekvenser for planlagt innsamling.

Alvdal Hagelag er en av flere søkere som er glade for å få støtte fra FIAS Proff Miljøfond 2017. De og flere andre har søkt og fått tilskudd til å kjøpe inn utstyr for hjemmekompostering. I tillegg er søkere som ønsker å legge til rette for mer kildesortering prioritert. Vil du vite hvem som har fått tilskudd?

Fra 1.mai blir det nye hentedager for makulatur, og vi kan nå tilby henting hver 14. dag. 

pdfLast ned ny tømmeplan for makulatur her!

Les mer i nyhetsbrevet fra FIAS Proff

Har du en sofa eller en ødelagt lampe du vil bli kvitt, men ingen mulighet til selv å dra til en av FIAS sine gjenvinningsstasjoner? For at alle skal ha mulighet til å bli kvitt sortert avfall og store gjenstander på en forsvarlig måte, tilbyrFIAS nå tjenesten Avfallstaxi.

I årets første utgave av FIAS-posten kan du lese om miljøbevisste ungdoms- og elevbedrifter på SUM-messa, og du får mer informasjon om miljøfondet til FIAS Proff. 

Vi lanserer også tjenesten "Avfallstaxi", og noen andre nyheter. 

FIAS-posten 1/2017

Nå kan du levere bøker, filmer og musikk gratis på FIAS sine gjenvinningsstasjoner. Samtidig kan du ta med deg en eller flere bøker gratis når du er innom brukthandelen på Tynset, Røros eller Koppang.

Riving av ambulansestasjonen i Rendalen ble et svært vellykket prosjekt, takket være godt forarbeid og dyktig entreprenør Les mer om dette i nyhetsbrevet fra FIAS Proff. 

Les nyhetsbrevet her

Vil du også ha nyhetsbrev på e-post? Registrert deg nederst på siden.

Myndighetene har bestemt at alle virksomheter som leverer farlig avfall, skal deklarere dette elektronisk. Fristen for å ta i bruk ny løsning var 1.mai 2016. Du kan deklarere selv, eller gi FIAS fullmakt til å deklarere for deg. Men du må uansett registrere din bedrift på www.avfallsdeklarering.no

Fra 1.april 2017 innfører FIAS gebyr på kr. 500,- for å ta imot farlig avfall fra bedrifter som ikke har tatt i bruk eDeklarering. 

Les mer om farlig avfall og eDeklarering her.