Søndag kveld brant det i restavfallshallen til FIAS på Eid i Tolga kommune. Forbipasserende oppdaget og varslet om røykutvikling, og brannvesenet kom raskt til stedet. Brannen har gitt skade på plasthallen, men drift går tilnærmet som normalt mandag 12.juni, og brannen får ingen konsekvenser for planlagt innsamling.

Brannen ble meldt ca. halv ti søndag kveld, og etter en time var brannen under kontroll, og resterende avfall kunne kjøres ut fra hallen for etterslukking. Det var ca. 48 tonn avfall i hallen da brannen startet. Det er ikke uvanlig at det er over 200 tonn avfall i hallen, så avfallsmengden bidro til at brannen fikk begrenset omfang. Men først og fremst vil FIAS takke forbipasserende som reagerte raskt, og brannvesenet for rask utrykning. Uten deres innsats kunne brannen gjort mye mer skade.

Politiet oppfordret naboer om å holde seg inne og holde vinduer lukket under brannen. Dette fordi man ikke vet hva som kastes i restavfallet, og røyken kan derfor inneholde giftige stoffer.

Årsaken til brannen er ikke kjent, men det er ikke uvanlig at det oppstår brann i restavfall. Det har vært flere tilfeller av brann i hyttecontainere for restavfall, og for seks år siden brant det også i hallen på Eid. Brannen kan skyldes selvantenning, men det kan også være at noen har kastet en engangsgrill eller aske i restavfallet. FIAS oppfordrer derfor alle som kaster restavfall om å forsikre seg om at det ikke inneholder glør eller brennende avfall.