Plastemballasje

Plastemballasje leveres i gjennomsiktig plastsekk som tidligere. Ny rull med sekker får du hos kommunen eller på gjenvinningsstasjonen.

Hvordan sorterer jeg?

Plastemballasje leveres ren og tørr, for å unngå lukt. Sekken kan henges på den rosa kroken som sitter på håndtaket til matavfallsdunken. Da blåser den ikke bort.

Plastemballasje legges løst i sekken, ikke i knytede poser. Det gjør kontroll av plasten enklere, og gjør at mer plast gjenvinnes.

Når du trenger flere får du det gratis på kommunens servicetorg, på gjenvinningsstasjonene eller i enkelte matbutikker.

Hvor ofte hentes plastemballasje?

Posen med plastemballasje settes frem til tømming hver 4. uke. Her finner du tømmedatoer for din eiendom.

Kan vi sortere plast på jobben også?

De samme sekkene du bruker når du sorterer plastemballasje hjemme, kan også brukes av bedrifter som har «husholdningslignende avfall».

Det betyr at skoler, barnehager, kantiner og kontor kan sortere plast på jobben også. Kontakt oss for å inngå avtale med FIAS Proff om innsamling.

Hva skjer med plastemballasjen?

Plastemballasje fra husholdninger består av mange ulike plasttyper, og disse må sorteres for å kunne brukes som råstoff i ny produksjon. Materialselskapet Grønt Punkt har ansvaret for at mest mulig plast gjenvinnes. De samler inn plast fra avfallsselskap i Norge, og inngår avtaler med sorterings- og gjenvinningsanlegg, bl.a. i Danmark og Tyskland.  Gjenvinningen finansieres av produsenter og importører av plastemballasje.

Plastgjenvinning også i framtida

Plast omsettes på verdensmarkedet, og påvirkes av tilbud og etterspørsel. Stengte grenser, pandemi og varierende kronekurs påvirker markedet, og det gjør også mengden og kvaliteten på plasten som leveres til gjenvinning. Dette er forhold som endres raskt. Fias oppfordrer derfor alle til å fortsette å sortere plastemballasje. Så vil vi, sammen med Grønt Punkt, sørge for at den utnyttes på best mulig måte.

Viste du at:

Vi kan spare to kilo olje på å gjenvinne én kilo plast.