Innsamling innstilt pga. kulde?

18. januar 2021

Dersom det er kaldere enn -20 på vesentlige deler av en rute, vil FIAS utsette henting av avfall. Her kan du lese hvilke ruter som er berørt.

Uke 4 starter med kaldt vær, men alle ruter går som normalt, også onsdag 27.januar.

Vi planlegger å samle inn avfall i Os og Dalsbygda fredag 22.januar, dersom temperaturen tillater det. Husk å rydde bort snø oppå og rundt dunken hvis det har snødd siden du satte den frem.

Innsamling av matavfall, papp og papir som ble utsatt på Tolga, Telnes og Vingelen fredag 15.januar, kjøres i stedet tirsdag 19.januar.

Fredag 15.januar stopper dessverre kulda innsamling av matavfall, papp og papir i Tolga, Telnes, Vingelen, Os og Dalsbygda. Vi vil samle inn avfallet så snart temperaturene tillater det, men vi er også avhengig av å ha nok materiell. Vi sender derfor SMS til berørte abonnenter når de kan sette frem dunken igjen. Dette vil skje i løpet av neste uke.

Torsdag 14.januar er det igjen kaldt regionen, men all innsamling gjennomføres som planlagt. Alle ruter som ble innstilt pga. kulde i forrige uke er kjørt tidligere denne uka.

Fredag 8.januar er innsamling av restavfall for abonnenter på Tolga, Telnes og Os innstilt pga. kulde. Det ble målt ned til -29 på deler av strekningen. Avfallet vil bli hentet så snart temperaturene tillater det, så la dunken stå fremme.

Torsdag 7.januar er innsamling av matavfall og papp/papir innstilt for abonnenter på Tynset. Strekningen Lonåsen-Kvikne kjøres som planlagt. Innsamling utsettes til lørdag 9.januar, hvis temperaturene tillater det. Innsamling av restavfall i Os, Tolga og Engerdal, som ble avlyst mandag, kjøres torsdag 7.januar som opprinnelig varslet.

Onsdag 6.januar er innsamling av matavfall og papp/papir innstilt for abonnenter i Alvdal kommune, samt deler av Tynset (Savalen/Fåset) og deler av Rendalen (Hanestad). Vi håper å kunne kjøre de aktuelle rutene i løpet av helga, så la dunken stå fremme, så tømmer vi den så snart vi har anledning. Dersom du ikke har anledning til å la dunken stå fremme, kan du hente den inn igjen, og sette frem på neste ordinære tømmedag.

Mandag 4.januar ble innsamling av glass- og metallemballasje hos flere abonnenter på Alvdal og Tynset innstilt, samt innsamling av restavfall hos flere abonnenter i Os, Tolga og Engerdal.