Salg av kompostjord

13. mai 2024

Kompostjord for plen er nå til salgs på enkelte gjenvinningsstasjoner og på Eid ved Tolga. Ta kontakt med gjenvinningsstasjonen før du skal hente for å være sikker på at vi har jord på stasjonen du skal hente på. På Torpet kan bedrifter hente anleggsjord. Ta kontakt med kundeservice for å avtale henting på Eid og Torpet.

Kompostproduksjon på Torpet ved Tolga 

Produksjon av kompostjord kom i gang som en følge av at FIAS tar imot stadig mer avvatnet kloakkslam fra renseanlegg og septiktanker. Dette komposteres sammen med kvernet trevirke og hageavfall i ranker. Etter en to år lang prosess med blanding, vending, sikting og ettermodning er den stinkende møkka blitt til luktfri jord. Den fete kompostjorda har høyt gjødselinnhold og god spireevne. Den er laboratorietestet og tilnærmet fri for ugrasfrø.

Behandlingsmåten vår er jobbet fram etter egne erfaringer og delvis sammen med Nibio jordforsk. Komposteringsanlegget på Torpet er særegent. Ingen andre anlegg ligger så høyt til fjells. Likevel er FIAS omtrent de eneste som driver denne type kompostering på helårsbasis. Alternativet til å produsere kompost på Torpet ville vært å sende trevirket til energigjenvinning (brenning) og kloakkslammet til andre anlegg utenfor regionen, til en langt høyere pris.

Plenjord av kompost til private selges på disse gjenvinningsstasjonene:

  • Ålen
  • Røros
  • Tynset
  • Alvdal
  • Folldal
  • Koppang

OBS. Det kan til tider være tomt hvis vi ikke har rukket å få påfyll av jord til åpningsdag på gjenvinningsstasjonen. Ta kontakt på forhånd hvis du vil være sikker på at vi har når du kommer.

Prisen for husholdninger og hytteabonnenter er kr 150 inkl. mva. for 1 kubikk (m3).

Plenjord på Eid etter avtale

Plenjord av kompost kan, etter avtale, kjøpes på omlastningsstasjonen på Eid hverdager kl. 10-14.
Maks 1.000 kg eller 1 kubikk (m3) pr. opplasting.


Anleggsjord til næring på Torpet

Har du lastebil eller traktorhenger kan du, etter avtale, kjøpe anleggsjord av kompost direkte på Torpet, hverdager kl. 8-14.

Ta kontakt hvis du har spørsmål eller vil avtale større volum eller andre produkter.

Logo: Tjenesten leveres av Fias Proff