Avfallsløsninger for hytter

Fjellregionen ønsker å legge til rette for at du enkelt kan kildesortere når du er på hytta, og at du kan bli kvitt avfallet fra fritidsboligen på en forsvarlig måte. Nedenfor kan du lese om de tjenestene vi tilbyr for deg som hyttebruker.

Returpunkt og gjenvinningsstasjoner

Som hyttebruker kan du levere emballasje av glass og metall, papp og papir og restavfall på alle våre returpunkt.

Enkelte returpunkt er utvidet med matavfall og plastemballasje i tillegg. For å levere matavfall trenger du bioposer som fåes på de fleste matbutikker i regionen, på gjenvinningsstasjonen eller hos kommunen. Plassering av de utvidede returpunktene finner du på kartet på Sortere, de er merket med ikonet «H».

Vi har 11 gjenvinningsstasjoner i våre 10 kommuner. De er åpne minimum én dag i uka og i sommerhalvåret april-august har vi lørdagsåpent enkelte helger. Her finner du åpningstider og kart til gjenvinningsstasjonene.

Ombruk og støtteordninger

Vi jobber for å sørge for mer ombruk av brukbare ting som leveres til oss og har to ombruksavdelinger, på Tynset og Røros gjenvinningsstasjonHer kan du både levere og hente brukbare ting.

Om du ønsker å kompostere hage- og/eller matavfall på hytta kan du søke om tilskudd til kompostutstyr.

Les også om Miljøfondet, hvor du kan søke om støtte til å gjennomføre ideer til gode miljøtiltak i Fjellregionen.

Delta gjerne i kartonglotteriet ved å skrive navn om nummer på emballasje av kartong, og vær med i trekningen om fine pengepremier.

Andre tjenester

Har du behov for å levere større avfall i forbindelse med renovering? Skal du pusse opp hytta og trenger en container? Se alle våre Proff-tjenester for mer informasjon.