Nå kan du sortere mer på hytta

9. juli 2024

Nå tilbyr vi utvidet sortering for hytter i Fjellregionen på en del returpunkt. De utvidede returpunktene har dunker for sortering av plastemballasje og matavfall, i tillegg til de tre typene avfall (papp og papir, emballasje av glass og metall og restavfall) som finnes på alle våre returpunkt. Se hvilke returpunkt nederst i artikkelen.

I 2023 tredde nye forskrifter for sortering av avfall i kraft. En av endringene er at fra 1. januar 2023 skulle abonnenter ha tilbud om sortering av hageavfall, matavfall og plast. De fleste av våre returpunkt har kun containere for emballasje av glass og metall, papp og papir og restavfall for hytter. Nå har en del returpunkt også dunker for plastemballasje og matavfall.  

Mer sortering for hytter i Fjellregionen 

I over 40 kommuner i Norge er det flere hytter enn husholdninger. Slik er det også i Fjellregionen. Her har FIAS ansvaret for renovasjon for 12.600 husholdninger og 17.000 hytter.

Utvidede returpunkt 

Hytteeiere har per i dag mulighet til å levere tre typer avfall på alle våre returpunkt. Nå har vi utvidet tilbudet på en del returpunkt i regionen. På disse returpunktene kan matavfall og plastemballasje leveres, i tillegg til det som kunne leveres fra før, papp og papir, glass- og metallemballasje og restavfall. 

Hvordan gjør du det?

Matavfall - nasjonal merkeordning
For å levere matavfall må man bruke våre grønne bioposer. De hentes gratis hos kommunen, på en gjenvinningsstasjon eller matbutikkene i Fjellregionen.  


Plastemballasje samles og leveres i en
vanlig bærepose som knytes igjen før den legges oppi dunken. Poser med plastemballasje inneholder mye luft så for at det skal bli plass til mest mulig i beholderne på returpunktene kan du ikke bruke sekk til plastemballasje.

Her er de utvidede returpunktene

Dette er de utvidede så langt, vi jobber med å legge til rette flere og vil oppdatere lista fortløpende: 

Hytteeiere velger selv fritt hvilke(t) returpunkt de ønsker å bruke.

For både nøyaktig kart til punktene og riktig sortering, gå inn på www.sortere.no