Samarbeid for mer ombruk

Elektriker Dag Ove Rokstad fikser nærmest alle slags elektroniske ting.

4. november 2023

Servicetronikk har inngått avtale med FIAS om å kunne hente ut elektronikk og deler til ombruk. Som sertifisert elektriker sørger Dag Ove Rokstad for at brukt elektronikk håndteres på en trygg og sikker måte.

Har du noe som ikke virker? Et stereoanlegg, en radio, en TV, en mobiltelefon, en kaffetrakter, en datamaskin eller en vaskemaskin?

– Mange ting blir dessverre ikke laget for å holde særlig lenge. De blir ødelagt etter ganske kort tid, slik at folk må kjøpe nytt igjen. Det er trist, sier Rokstad.

I fjor startet han sin egen bedrift Servicetronikk, hvor han reparerer elektronikk, slik at folk slipper å kaste dem. En av hans kunder er Anne Liv Sandbakken Midtdal.

– Han har reparert to radioer for meg. Han har også satt inn DAB i en radio. Det er jeg veldig glad for. Jeg er opptatt av å ta vare på ting, i stedet for å kaste dem, sier hun.

Feilsøking er viktig

– Det er kjempemoro. Desto vanskeligere, jo artigere, sier Rokstad, mens han sitter ved mikroskopet og studerer en komponent som er så liten at det nesten ikke går an å se den.

Han har så mye å gjøre at han må ansette en reparatør etter hvert, men tenker at det kan kanskje bli utfordrende å finne noen med riktig kompetanse.

Samarbeid med FIAS

Som sertifisert elektriker inngikk han nylig avtale med FIAS om ombruk av elektronikk. Dermed kan han etter avtale hente elektronikk som er levert på gjenvinningsstasjonen.

Det han tar med reparerer og selger han, eller bruker som deler.

– Vi er glade for avtalen vår med Dag Ove Rokstad i Servicetronikk som håndterer ombruk av elektronikk på en trygg og profesjonell måte, sier informasjonsrådgiver Berit Selboe-Coote i FIAS. Det er bedre enn at det elektroniske avfallet blir sendt til gjenvinning. Vi støtter at reparatører ønsker samarbeid som bidrar til ombruk, understreker Selboe-Coote.

Se vår oversikt over reparatører i Fjellregionen