Reparasjoner i Fjellregionen

18. juni 2022

Du står der med et litt ødelagt produkt og tenker “den her skulle jeg egentlig fått reparert i stedet for å kaste den – men hvor får jeg egentlig reparert noe slikt her i Fjellregionen?” Vi har laget en oversikt over noen av dem som kan hjelpe deg med å få reparert ting.

Båt og klær

Marina Ravska, Åkre i Rendalen

Reparerer båtkalesjer eller syr nye som kopier av de gamle. Lager nye trekk til båtmøbler som stoler og salonger, og til retro biler. Reparerer klær ved for eksempel å skifte glidelåser. Syr nye vadmelsbukser, jakker og anorakker på bestilling.

Klær, sko, bøker og møbler

Det grønne skiftet, Tynset

Reparer klær og driver med omsøm av klær.Formidler reparasjoner av sko, møbler og bøker. Det vil si at de tar imot tingene og sender dem videre til reparatører utenfor regionen.

Fadi Skredderverksted, Røros

Reparerer så og si alt som er laget av tekstiler, skinn eller andre materialer som kan syes i, inkludert ryggsekker, turutstyr og sko.

Husfliden, Røros

Reparerer klær, syr i nye glidelås, legger opp og ned bukser og jakker, og ellers alt av reparasjoner.

Skomaker, Alvdal

Skomaker Egidijus Valentelis reparerer sko, vesker, belter og alt av skinn.

Møbeltapetserer, Haltdalen

Rolf Aumoen

Hvitevarer

Nystuen hvitevarer, Tynset

Reparerer stort sett alt av hvitevarer: vaskemaskiner, oppvaskmaskiner, tørketromler og mikrobølgeovner.

Klær, tøfler og telt

Håndlaget DA, Kvikne

Reparerer forskjellige typer klær, inkludert skifte av glidelåser. Reparerer gamle skinnfeller. Lager blant annet filttøfler og tilbyr skifte av sålene når det trengs. Reparer også alt fra teltduker til mopedseter.

Møbler i tre

Vainomaa Restaureringsverksted, Røros

Restaurer møbler som stoler, bord, skap, kommoder og dører, vinduer og andre gjenstander i tre. Utfører forskjellig oppfrisking og overflatebehandling på møbler, blant annet maling, lakkering, polering og ådring.

Radio, tv og mobiltelefoner

Radio og TV-service, Røros

Reparer radioer og TV-er, noe kommunikasjons-utstyr innen radiokommunikasjon og mobil-telefoner. På mobiltelefonene skiftes som regel skjermen, batteriet eller ladekontakter.

Servicetronikk, Tynset

IT-kirurgen Dag Ove Rokstad reparerer alt av mobil, data, HI-FI og elektroniske ting. Tar også i mot ødelagte ting som kan brukes til deler i andre ting.

 


Vet du av flere reparatører?

Noen flere i Fjellregionen som driver med småreparasjoner? Vi tar gjerne i mot tips om flere reparatører på e-post.