Enklere for deg – bedre for miljøet

Vi gjør sortering enklere, og henter mer hos deg. Neste sommer får du fire dunker – til matavfall, glass- og metallemballasje, restavfall og papp og papir. Du skal fortsatt sortere plastemballasje i den gjennomsiktige sekken.

Hvor store dunker trenger du?

Du vil få utlevert de dunkene som hører til det renovasjonsabonnementet du har i dag, hvis du ikke ber om noe annet. Med mini-abonnement vil du få 140 liters restavfallsdunk, standard er 240 liter. Med matavfallet i egen dunk, vil du få mindre restavfall. Kanskje du vil endre til mini-abonnement? Hvis du vil endre abonnementet, tar du kontakt med kommunen din.

Hvor skal du ha dunkene?

På hentedag må dunken stå maks tre meter fra veikanten, med håndtaket mot veien. Andre dager kan du selv velge hvor du vil ha dunkene dine. De kan stå fast plassert ved veien eller trilles fram den dagen vi henter. Hvis du vil kan du lage bod/skur eller kjøpe stativ til dunkene (mer detaljer om dunkstørrelser kommer i løpet av denne uken). Vi har noen krav til utforming og plassering, hvis du ønsker å ha bygget ved veien.

Hva med å ta en prat med naboen?

Hvis du og naboen setter avfallet på samme sted i dag, kan det bli fullt når dere får fire dunker hver. Kanskje dere kan samarbeide og dele en eller flere dunker? Hvis dere vil dele, ta kontakt med oss for å avtale dunkstørrelser og plassering.

Hvorfor endres avfallsordningen?

Dette er en endring for framtida. Vi jobber for å redusere avfall, og for å utnytte ressursene i avfallet. Avfall er ikke søppel, men materialer som kan gjenvinnes og gjenbrukes. Når vi som bor i Fjellregionen kildesorterer mer og bedre, sikrer vi at ressursene forblir en del av kretsløpet, og kan brukes igjen av oss og våre etterkommere.

Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål.