Er du årets matredder i Fjellregionen?

Vis noe du har gjort som redder spiselig mat fra å bli kastet og du kan bli utnevnt Årets matredder og vinne kr 2000.

1. januar 2021

Vi kårer Årets matredder i år også! For å være med lager du innlegg på Facebook eller Instagram og tar med #matredderfjellregionen i teksten.


I forbindelse med den nye sorteringsordningen, der Fjellregionen for første gang begynte å sortere ut matavfall i egen dunk, sette vi søkelyset på hvordan en kan redde spiselig mat fra matavfallsdunken.

Hvert år kaster hver nordmann nesten 43 kilo spiselig mat. Da kaster vi ikke bare maten, men også de ressursene som er brukt for å produsere og transportere maten. Kaster vi mindre mat, vil vi ha gjort en flott innsats for miljøet. Hvis folk spiser opp maten, tar vi oss av matavfallet. Vi sender det videre til Ecopro hvor den blir gjort til verdifulle ressurser som næringsrik kompostjord, biogass og biogjødsel.

Hvem kan bli Årets matredder?

Fjellregionens matredder skal være en person eller bedrift som ved hjelp av kreativitet og vilje bidrar til å redusere matsvinn.

Du kan være en privatperson som legger vekt på å minske matsvinnet ditt eller på arbeidsplassen din, eller en bedrift som fokuserer på å redde mat.

Hvordan deltar du?

For å dokumentere hva du gjør for å være en god matredder, publiserer du innlegg på Facebook og/eller Instagram med emneknaggen #matredderfjellregionen i teksten. Alle bidrag må være postet og tagget innen 31. desember 2021.

Vi teller alle som har publisert poster og kårer den som har postet flest innlegg til Årets matredder 2021 i løpet av januar 2022. Vinneren vil bli premiert med kr 2000.

Hva kan jeg poste?

Du kan dokumentere hvordan du vil. Du kan for eksempel vise fram hva du lager av restemat, hvordan du sorterer, eller hva som gjøres i bedriftens kantine for å minske matsvinnet. Har bedriften din en sorteringsordning for matavfall eller gode rutiner for å spise opp maten fra møter? Har du inspirert andre til å gjøre som deg? Eller ser du en utvikling i mengden matavfall over tid etter som du spiser opp mer av maten?

Lag poster med emneknaggen #matredderfjellregionen slik at vi kan finne posten din!

La oss gjøre Fjellregionen til en region med matreddere. Sammen kan inspirere hverandre til å redde den spiselige maten!

PS. Bruk gjerne også andre emneknagger som #matredder og #spisoppmaten i tillegg til #matredderfjellregionen, da vil flere i hele Norge se de gode tipsene og arbeidet vi i Fjellregionen gjør for å minske matsvinn og sortere ut matavfall 🙂