Er du Årets matredder i Fjellregionen?

2. juli 2020

I år skal FIAS kåre årets matredder, og både privatpersoner og bedrifter inviteres til å delta.

I forbindelse med den nye sorteringsordningen, der Fjellregionen for første gang skal sortere ut matavfall i egen dunk, vil vi sette søkelyset på å redde spiselig mat fra matavfallsdunken.

Hvert år kaster hver nordmann nesten 43 kilo spiselig mat. Da kaster vi ikke bare maten, men også de ressursene som er brukt for å produsere og transportere maten. Kaster vi mindre mat, vil vi ha gjort en flott innsats for miljøet. Hvis folk spiser opp maten, tar FIAS seg av matavfallet, som blir til verdifulle ressurser som næringsrik kompostjord, biogass og biogjødsel.

Hva er en matredder?

En matredder er en som bruker sansene, spiser opp matrester og inspirerer andre til det samme. Fjellregionens matredder skal være en person eller bedrift som ved hjelp av kreativitet og stå-på-vilje bidrar til å redusere matsvinn.

Hvordan delta

Du kan være en privatperson som legger vekt på å minske matsvinnet ditt eller på arbeidsplassen din, eller en bedrift som fokuserer på å redde mat. Du kan også ha ambisjoner om å bli bedre på dette.

For å dokumentere hva du gjør for å være en god matredder, publiserer du innlegg på Facebook og/eller Instagram under emneknaggen #matredderfjellregionen. Alle bidrag må være postet og tagget innen 1. desember 2020.

En jury vil etter 1. desember vurdere alle deltakere og kåre én privatperson og én bedrift som Årets matredder 2020. Vinnerne annonseres 20. desember 2020, og vil bli premiert.

Hva kan jeg gjøre?

Du kan dokumentere ditt engasjement hvordan du vil. Du kan for eksempel vise fram hva du lager av restemat, hvordan du sorterer, eller hva som gjøres i bedriftens kantine for å minske matsvinnet. Har bedriften din en sorteringsordning for matavfall eller gode rutiner for å spise opp maten fra møter? Har du inspirert andre til å gjøre som deg? Eller ser du en utvikling i mengden matavfall over tid etter som du spiser opp mer av maten? Fortell oss om det!

La oss gjøre Fjellregionen til en region med matreddere. Sammen kan inspirere hverandre til å redde den spiselige maten!

Bruk gjerne andre emneknagger som #matredder og #spisoppmaten i tillegg til #matredderfjellregionen, da vil flere i hele Norge se de gode tipsene og arbeidet vi i Fjellregionen gjør for å minske matsvinn og sortere ut matavfall.