Lokale vinnere i Returkartonglotteriet

8. november 2021

Igjen har FIAS-kommunene en nasjonal vinner i kartonglotteriet. Dette er den andre vinneren fra Fjellregionen i år.

I november vant Magnhild Søgaard som vant 10.000 kr, hun bor på Midtskogen helt nordi Rendalen. Overrekkelsen ble gjort på Tylldalen returpunkt ved butikken, bildet tatt av butikkbestyreren. Magnhild forteller at hun har brettet og levert kartonger i over 25 år, og motiverer gjerne andre til å levere til gjenvinning.  Vi gratulerer!

Vinner Kartonglotteriet
Årets siste vinner i Fjellregionen, Magnhild Søgaard får utdelt vinnerdiplomet av Arve Fossen i FIAS.

På det store bildet er Sonja W. Skaret fra Stor-Elvdal som vant 10.000 kroner i Returkartonglotteriet i oktober.

Kartongene ble trukket ut blant tusenvis av andre drikkekartonger hos FIAS.

Overrekkelsen skjedde på FIAS Koppang onsdag 6.oktober. Sonja vant også for snart 7 år siden, og var svært fornøyd begge ganger. FIAS og Stor-Elvdal kommune gratulerer vinneren.

FIAS-kommunene har vinner/-e hvert år, med premie på 10.000 kroner hver. I 2008 hadde vi også en vinner av 100.000 kroner.

Det nasjonale Returkartonglotteriet

”Skyll og brett-kartonger» har dermed blitt til en gevinst på 10.000 kroner til en lokal vinner i Returkartonglotteriet. Innsamlingen er en del av den kommunale renovasjonsordningen.

Hvert år returneres 20.000 tonn drikkekartonger, ca. 140 stk. per innbygger i Norge. Det er få som skriver navn, så vinnersjansene er forholdsvis gode.

Nytt av året er at enkeltkartonger med navn på også kan trekkes ut til å vinne 10.000 kr (men ikke 100.000).

På kartongen eller kubben skriver man eget navn eller den organisasjonen, skolen, barnehagen, aldershjemmet eller laget man ønsker skal vinne – samt telefonnummer.

Hvert år trekkes det nasjonalt 120 premier på 10.000 kroner og 4 premier på 100.000 kroner, fordelt på fire trekninger/kvartal, til sammen 1,6 millioner kroner.

Returkartonglotteriet er i regi av Grønt Punkt.

Innsamlingsordningen er utvidet til også å omfatte andre kartongtyper, men lotteriet gjelder fortsatt bare drikkekartong. Ved gjenvinning går dette til produksjon av papir, kartong og bølgepapp.

Takk for god kildesortering 🙂