Ny gjenvinningsstasjon åpnet på Røros

FIAS har åpnet ny gjenvinningsstasjon på Havsjøveien industriområde på Røros.

30. oktober 2019

Mandag 28.oktober åpnet FIAS den nye gjenvinningsstasjonen på Røros, på Havsjøveien industriområde. Ordfører Isak Veierud Busch sto for den offisielle åpningen, sammen med daglig leder i FIAS, Jan Otto Saur.

«Det er litt rart å flytte fra Gjøsvika, etter 20 års drift», sier Saur, «men vi gleder oss over et nytt og moderne anlegg med god plass.» I tillegg til en romslig rampe, er han også svært fornøyd med det nye mottaket for farlig avfall. Det vil være betjent, og har avsug for giftige gasser, noe som bidrar til et forsvarlig mottak, som er trygt både for kunder og ansatte.

Jan Otto Saur vil i tillegg til ansatte som har stått på for å få dette til, også takke Norconsult og Kjellmark for godt utført arbeid. De har bidratt til at anlegget er levert til avtalt tid, og innenfor budsjettramma på 15 mill.

Bruktbutikken på Røros er med på flyttelasset, men åpner senere. «Først må vi fylle butikken med varer», forteller informasjonsrådgiver Berit Selboe-Coote. Som oppfordrer til at du istedenfor å kaste, kan levere brukbare gjenstander du ikke lenger har bruk for gratis til bruktbutikken, etter avtale med betjeningen. Bøker, filmer og musikk er uansett gratis å levere, og gratis å ta med seg.

Samtidig som FIAS åpner den nye gjenvinningsstasjonen, utvides åpningstiden med en ekstra dag, onsdager kl. 14-18. Totalt blir det nå tre faste åpningsdager hver uke. Mandag og torsdag vil det fortsatt være åpent kl. 11-19.

FIAS ønsker alle innbyggere, hytteeiere og bedrifter i Fjellregionen velkommen til den nye gjenvinningsstasjonen.

Her finner du veibeskrivelse til den nye gjenvinningsstasjonen på Røros