Digital tømmeplan fra 2019

5. februar 2019

Fra 2019 er tømmeplanen digital. Du kan laste ned din egen tømmeplan, tilpasset din eiendom, ved å taste inn adresse eller gårds- og bruksnummer på FIAS sin hjemmeside. Da får du frem informasjon om neste hentedag for restavfall, papir og plastemballasje. Hvis du vil, kan du skrive ut tømmeplan for hele året, og du kan få en påminnelse på SMS dagen før avfallet hentes.

Ta kontakt, hvis det er noe du lurer på, vi hjelper deg gjerne.

Hvis du ikke har mulighet til selv å skrive ut tømmeplanen, kan du ta kontakt med FIAS eller kommunens servicetorg, så får du en utskrift. Det er ingen hast, for det er ingen endringer i rutene for 2019. Avfallet hentes på samme hentedag som tidligere.

Bakgrunnen for at vi ikke lenger lager en papirbasert Miljøkalender, er at stadig flere foretrekker å få informasjon digitalt. Mange har tatt i bruk app’en MinRenovasjon, men nå kan du også få tømmeplanen via vanlig nettleser og på PC. Med digital tømmeplan kan vi tilpasse informasjonen raskere, og bli mer fleksible. Noe som vil være viktig når det blir endringer i ordningen i 2020.

For deg som ønsker informasjon på papir, så vil vi fortsatt gi ut FIASposten to ganger pr. år. Der kan du lese om kildesortering og renovasjon, og mye mye mer.